Om oss

Helsingborgs Racketklubb är en klubb som arbetar med träning inom padel, squash, tennis och pickel samt arrangera tävlingar i dessa racketsporter.
LILJAS FOTO

KORT OMKLUBBEN

Vi är en registrerad förening med runt 400 medlemmar som erbjuder goda träningsmöjligheter

Vi bedriver padel och squash verksamhet i hallen Helsingborgs Racketklubb i Ramlösa. Squash erbjuder vi också i en lokal i Helsingborg City. På utomhusanläggningen Racketoasen i Hittarp erbjuder vi utomhusspel för tennis, padel och pickleball.

Klubben arrangerar stegtävlingar i padel och squash. Stegen är en löpande tävling som sträcker sig över en termin. Vi håller i träningar för både juniorer och seniorer. Under fredagseftermiddagar arrangerar vi klubbkväll dit alla är välkomna, anmälan till dessa annonseras vanligtvis varje vecka i gruppen Padel och Squash Helsingborg på Facebook.

VÅRA STADGAR

Stadgar för den ideella föreningen Helsingborgs Racketklubb med hemort i Helsingborgs kommun. Bildad den 4 Juli 2012. Stadgarna senast fastställda av årsmöte den 4 Juli 2012.

BLI MEDLEM

Som medlem får du rabatter på klubbaktiviteter och i shopen. Vi har även samarbete med Lakritsfabriken, Lydinge och Etoile som ger er bättre priser. Som medlem är du försäkrad när du spelar via Folksam som Svenska Padelförbundet har förhandlat fram. Medlemmar får även möjlighet att nyttja klubbens bollmaskin gratis. Medlemsavgiften är 300 kr/år för alla.

(I anmälningsformuläret väljer du HT23/VT24, men medlemskapet gäller hela 2024)

LILJAS FOTO

KÄRNVÄRDEN

Ledorden som vi förmedlar till alla medlemmar är:
Gemenskap, Glädje & Utveckling

Vår verksamhetsidé är att utveckla människor i alla åldrar inom padel, squash, tennis & pickleball och att sporterna ska växa i antal utövare. Helsingborgs Racketklubb skall vara inkluderande. Alla ska få en möjlighet att utvecklas i racketsporter. För klubben är det väldigt viktigt att både barn och vuxna känner att de utvecklas både som människor och spelare. Vi strävar efter att inspirera, skapa vänner och att förbättra både hälsan och den specifika tekniken i de olika racketsporterna. För vi skall kunna leva upp till ovanstående krävs att vi sätter fokus på våra tränare. Vår vision är att: Klubben skall ha de mest kompetenta och hjälpsamma coacherna för att kunna utveckla de många människorna i racketsporterna padel, squash och tennis i en familjär miljö.

Barn är inte elitidrottare eller specifika rackersportspelare. Vi vill att barnen i våra ungdomsgrupper utvecklar många sidor av sig själva. Vi tycker att det är viktigt att hela människan utvecklas och att vi fostrar varandra till ett gott umgänge och en god gemenskap. Träningen ska, speciellt för de yngre barnen, ge dem chansen att få känna på olika träningssätt. Det här ger en god grund till god fysik, koordination och glädje för idrott. Träningen ska bygga på glädje och känslan av att vara trygg och att klubben aktivt skall skapa tillit mellan tränare, spelare och föräldrar. Det är viktigt att alla i klubben aktivt arbetar för att verka inkluderande och behandla varandra med respekt. Vi strävar efter att utveckla spelare med goda värderingar och som finner glädje i att spela.

https://helsingborgsracketklubb.se/wp-content/uploads/2021/06/kärnvärden.png

Styrelsen

joanne

Joanne Elgood

070-329 00 62
joanneelgood@yahoo.com

LILJAS FOTO

Dennis Andersson

070-424 99 26
dennis.andersson@promeister.com

https://helsingborgsracketklubb.se/wp-content/uploads/2021/10/stefan-profile.jpg

Stefan Schultz

070-234 17 28
stefan.schultz17@gmail.com

LILJAS FOTO

Malin Axelsson

073-623 29 22

Håkan Salomonsson

070-657 59 29
hakan.salmonsson@bredband.net

ÖPPETTIDER

Hallens öppettider:
06.00 – 23.00
Receptionens öppettider
Må–To 09.00 – 19.00
Fr 09.00 – 18.00
Lö-Sö 09.00 – 15.00

Hitta hit

Helsingborgs Racketklubb
Hortensiagatan 8
256 68 Helsingborg

City Squash
Södra Strandgatan 1
Helsingborg

Hittarp ute padel/tennis/pickleball
Gummarpsvägen 25
Helsingborg

Kontakt

Anders Mattsson

Telefon: 070-147 59 71

E-post: info@racketclinic.se

© 2024 Helsingborgs Racketklubb