Anders Mattsson

Mitt namn är Anders Mattsson och jag har hållit på med racketsport hela mitt liv. Under min studietid jobbade jag som tennistränare. Jag är utbildad enligt Svenska Tennisförbundets utbildningsstege och har nått nivå två av tre.

I början av 1990-talet började jag spela squash och har utövat sporten sedan dess. Jag gillar squash för att det är en intensiv och snabb sport.

Padel har kommit in sent i mitt liv men jag tycker om sporten eftersom den är mycket social och alla kan spela padel, gamla som unga. Jag har tränat sporten under ett antal år i Båstad och Spanien. För att förkovra mig som tränare i squash och padel har jag tagit hjälp av Michael Bjelkedahl, som har tränat det danska juniorlandslaget i squash och är medlem i det svenska padellandslaget.

Jag har varit initiativtagare att starta Helsingborgs Racketlon klubb. Racketlon är en sport där du kombinerar pingis, badminton, squash och tennis. I detta samanhang kom jag i kontakt med Magnus Eliassson som var en av världens bästa racketlonspelare mellan 2004-2010. Magnus utvecklade mitt spel i alla ovan nämda racketsporter och vi har fortfarande idag ett bra samarbete och utbyte.

Jag har stor erfarenhet av att träna barn och ungdomar då jag på min fritid ägnar mycket tid åt att vara fotbollsledare i Hittarps IK. Jag tycker det är underbart att uveckla barn och ungdomar och se deras glädje till sport.

anders-matsson